Αίρεται η ασυλία του Κ. Μπαρμπαρούση

Αίρεται η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και όπως έγινε γνωστό υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 218 βουλευτές, κατά ψήφισαν τρεις, παρών ένας και λευκό ένας.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης, χαρακτήρισε αστεία τα όσα του καταλογίζονται για την υπόθεση συμμετοχής του σε επεισόδια κατά μικροπωλητών.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της άρσης της ασυλίας του ανέφερε: «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου. Είναι αστεία όσα μου καταλογίζουν, εμείς κινούμαστε στα πλαίσια της νομιμότητας».

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για την εμπλοκή του στα επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η Επιτροπή συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών ώστε να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την διαβίβαση από τον εισαγγελέα στη Βουλή, της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του.