Αγωνία για τη διάσωση εκατοντάδων Σύρων μεταναστών βόρεια της Κρήτης

172CC052EC952CD790F3F2950DBE95F9Σε εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με εκατοντάδες μετανάστες σε σκάφος που εξέπεμψε SOS το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο σκάφος βρίσκονται περίπου 400 άτομα.

Τη στιγμή που εξέπεμψε σήμα κινδύνου το στίγμα του σκάφους, μήκους 32 μέτρων, ήταν στα 65 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της Κρήτης, στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.

Με εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων στο σημείο έχουν σπεύσει παραπλέοντα σκάφη. Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται δύο φορτηγά πλοία και ένα αμερικανικό πολεμικό. Σε ένα από τα δύο φορτηγά πλοία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, έχουν ήδη μεταφερθεί 13 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος. Σύμφωνα με αυτούς, το σκάφος μετέφερε 408 άτομα, μετανάστες ως επί το πλείστον από τη Συρία, ανάμεσά τους περίπου 100 γυναίκες και παιδιά. Επίσης, αναχώρησαν από τον Πειραιά ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Το σκάφος ανοικτής θαλάσσης αναμένεται να φτάσει στο σημείο στα επόμενα λεπτά για να συντονίσει τις επιχειρήσεις, ενώμετά τις 11.00 αναμένεται και αντιτορπιλικό που έχει ξεκινήσει από την Πάρο.

Το σκάφος με τους μετανάστες, πάντως, μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο να βυθιστεί.