180 νεκροί μόνο χθες στη Συρία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καταστολής των αντικαθεστωτικών και οι συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία. 180 οι νεκροί χθες μόνο, στην πλειοψηφία τους απλοί πολίτες.

Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος Ασάντ, τον Μάρτιο του 2011.

Τουλάχιστον 178 άνθρωποι, 117 πολίτες και 58 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στις χθεσινές βιαιόπραγίες. Πολύ μεγαλύτερος ο απολογισμός στην πόλη Ντούμα, στα σύνορα με τη Δαμασκό, στην οποία οι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού άφησαν 36 νεκρούς εκ των οποίων 6 παιδιά και 6 γυναίκες.

Από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 έχουν σκοτωθεί σχεδόν 16.000 άτομα με το μεγαλύτερο ποσοστό του αριθμού αυτού να αποτελείται από τον άμαχο πληθυσμό των πόλεων και των χωριών τα οποία ρημάζει ο συριακός στρατός σε μια προσπάθεια του να καταστείλει τις δυνάμεις της αντίστασης.

Εκατόμβες νεκρών αναφέρονται κάθε μέρα και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει το λουτρό αίματος που ολοένα και κορυφώνεται.