Με 164 ψήφους υπέρ πέρασε η τροπολογία για τα φάρμακα

594003_βουλη1_2

Πέρασε η τροπολογία για τα φάρμακα, καθώς ψηφίστηκε με 164 ψήφους υπέρ, 74 κατά και 10 παρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφιζε «ναι» σε 4 άρθρα και «όχι» στο 5ο, κάτι το οποίο δεν γινόταν δεκτό από το Προεδρείο και έτσι η ψήφος τους καταλογιζόταν ως ΟΧΙ.

Ο Γιάννης Τραγάκης μάλιστα απευθυνόμενος στον Γιώργο Πάντζα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ηρεμήστε, θα πάθετε κανένα εγκεφαλικό».
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαμαρτύρονταν ότι επιχειρείται νόθευση της ψήφου τους, επειδή ψηφίζονται πακέτο τα πέντε άρθρα της τροπολογίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έκανε λόγο για παράνομη και απολύτως αντικανονική και αντισυνταγματική διαδικασία. «Περιλαμβάνονται 5 διαφορετικά άρθρα στα οποία δεν καταγράψατε τις 5 διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας. Δεν θα γίνει δεκτή η φαλκίδευση της ψήφου μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να ανέβει στο βήμα, καθώς οι βουλευτές φώναζαν. Ο κ. Μεϊμαράκης, προέδρευσε την ώρα της ψηφοφορίας και κάλεσε τους βουλευτές να μη δημιουργούν τεχνητή ένταση. «Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για διαδικαστικό θέμα» επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης όταν βουλευτές από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν να απαντούν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, όχι στο άρθρο 5 της ίδιας τροπολογίας, και οι ψηφολέκτες να εγγράφουν «όχι στην τροπολογία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, εξόργισε και βουλευτές άλλων κομμάτων, με αποτέλεσμα κάποιοι να ζητήσουν τον λόγο από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη, ενώ είχε επιλεγεί ως ψηφολέκτρια ζήτησε να αντικατασταθεί μόλις άρχισε η φασαρία.

Την ώρα όμως της ψηφοφορίας, ζήτησε τον λόγο. Αυτό προκάλεσε την οργή του κ. Τραγάκη ο οποίος της είπε: Φύγατε και αντικατασταθήκατε! Τι άλλο θέλετε;