Ντοκουμέντο NewsVoice.gr: Τι κρύβει η συμφωνία Siemens – Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μεγαλόψυχη εμφανίζεται η Γερμανική εταιρεία, Siemens, μετά την «Συμφωνία Συμβιβασμού»  που «έκλεισε» με την ελληνική κυβέρνηση πριν μερικές εβδομάδες.

Όπως γίνεται φανερό από το κείμενο της συμφωνίας, η Siemens φοβούμενη τις δικαστικές αρχές προχωρεί σε συμβιβασμό με την Ελλάδα τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο (βλ. όρο για χρηματοδότηση της Siemens Ελλάδας και άνοιγμα εργοστασίου).

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως, καθώς η Γερμανική εταιρεία «αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο για την υπόθεση αυτή».

Με απλά λόγια Siemens, έρχεται να δωροδοκήσει την Ελλάδα με την προϋπόθεση τη σιωπή των δικαστικών αρχών.

Στη συμφωνία γίνεται, επίσης, αναφορά στο συμψηφισμό χρεών της Siemens προς το δημόσιο. Το ποσό που χρωστά η γερμανική εταιρεία σε δημόσιους φορείς ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα ποτέ δε θα πάρει στο χέρι αφού θα τα δώσει σε μηχανήματα και εξοπλισμό νοσοκομείων κτλ.

Τέλος, στις υποχρεώσεις της Siemens, είναι να εξετάσει αν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν υπόσχεται την σίγουρη επένδυση της εταιρείας στην χώρα μας, αφού μια «εξέταση» μπορεί να δείξει πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για το ξεκίνημα ενός έργου (βλ. δημιουργία εργοστασίου που θα απασχολήσει 700 άτομα).

Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά βάζει νερό στο κρασί της ξεπουλώντας τα ιδανικά της υποσχόμενη επενδύσεις στο όνομα κάποιας ανάπτυξης.

 

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsvoice.gr με το Zougla.gr Μέρος 1

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsvoice.gr με το Zougla.gr Μέρος 2