Σαμαράς: Θέλω την αυτοδυναμία, δεν επιδιώκω συγκυβέρνηση.

«Ζητώ ισχυρή εντολή- δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν είπαμε ψέματα στον λαό. Εμείς δεν διασύραμε την χώρα μας στο εξωτερικό όπως έκανε το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλο. Δεν θέλω συγκυβέρνηση. Θέλω καθαρή εντολή», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, υπό την παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έδωσε το παρών, υποστηρίζοντας θερμά τον Α.Σαμαρά.

Αναφερόμενος στα μικρότερα κόμματα, υποστήριξε: «Ψήφος στα μικρότερα κόμματα  που κινούνται στον χώρο της κεντροδεξιάς είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας προς το ΠΑΣΟΚ. Δεν μάσησα τα λόγια μου στην κριτική μου προς το ΠΑΣΟΚ. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φτάσαμε. Ψήφος στα μικρότερα κόμματα, δεν είναι απλά μία ‘χαμένη ψήφος’ , είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και ‘φιλί ζωής΄στο ΠΑΣΟΚ».

Η παρουσία του Κ.Καραμανλή στην ομιλία Σαμαρά, δίνει υψηλές προσδοκίες στο επιτελείο της ΝΔ, καθώς προσπαθούν να πετύχουν συσπείρωση όμοια με αυτή που είχε το κόμμα το 2009. Ο Κ.Καραμανλής έχει προγραμματίσει να δώσει το παρών και στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο σήμερα.