Σάλος στις ΗΠΑ: «Βαρύ χέρι» ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης! Καταγγελίες «φωτιά» και παραίτηση

Μια παραίτηση που ήταν θέμα χρόνου μετά τις αποκαλύψεις πως ο Έρικ Σνάιντερμαν είχε… «βαρύ χέρι» και το χρησιμοποίησε σε τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις στο παρελθόν. «Με αποκαλούσε «μαύρη σκλάβα» και απαιτούσε να επαλαλαμβάνω πως ήμουν ιδιοκτησία του«, δήλωσε μια από τις γυναίκες που «έσπασαν» τη σιωπή τους.

Η αποκάλυψη ήρθε από το περιοδικό New Yorker. Τρεις ώρες αφού το άρθρο με τις καταγγελίες ήρθε στο φως, ο Σνάιντερμαν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο πρώην πια γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σωματική κακοποίηση, επιθέσεις και απειλές από τέσσερις γυναίκες.

Της παραίτησής του είχε προηγηθεί η απαίτηση γι’ αυτήν από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Η παραίτηση

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν. «Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της Τρίτης 8ης Μαΐου 2018».

Ο Έρικ Σνάιντερμαν ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι ο άνθρωπος που κίνησε τις διαδικασίες για δίωξη κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Του ανθρώπου πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που έχει αποκαλυφθεί στο Χόλιγουντ.

Όμως ο ίδιος ο Σνάιντερμαν βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τους δικούς του «δαίμονες». Τέσσερις γυναίκες με τις οποίες είχε ερωτικές σχέσεις ή επαφές. Γυναίκες που τον κατηγορούν για σωματική βία. Οι δυο δέχτηκαν να μιλήσουν δημόσια.

Οι καταγγελίες κατά του Έρικ Σνάιντερμαν

Πρόκειται για την Μισέλ Μάνινγκ Μπάρις και την Τάνια Σελβάραρτναμ. Δέχτηκαν να μιλήσουν δημόσια για να προστατεύσουν άλλες γυναίκες. Καταγγέλλουν ότι ο Σνάιντερμαν τις είχε επανειλημμένα χτυπήσει, συνήθως αφού είχε πιει, συχνά στο κρεβάτι και ποτέ με τη συναίνεσή τους.

Πηγή : newsit.gr