Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Εθνική μας υπόθεση η Κύπρος! Θα κάνουμε ό,τι και το ‘74

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χουλουσί Ακάρ απειλεί την Κύπρο με μια εισβολή όπως εκείνη του 1974. Δεν θα είναι μάλλον ούτε η τελευταία. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε τις απειλές περί «αποφασιστικότητας» της Τουρκίας ανάλογη με εκείνη του ’74.

Σε ομιλία του, την Τετάρτη (02.10.2019) σε τελετή για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην «γαλάζια πατρίδα» μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και των περιχώρων τηςΗ Κύπρος είναι δική μας εθνική υπόθεση. Οι απόψεις και προσεγγίσεις μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρές».

Ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, απείλησε ξανά με νέο Αττίλα. «Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια θέση αρχής και στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πηγών της ανατολικής Μεσογείου. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων αδελφών μας το 1974, έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Παρά τις απειλές για νέα εισβολή στην Κύπρο, ο Ακάρ δεν δίστασε να πει ότι η Τουρκία θέλει σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καλή γειτονία και επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων με ήρεμο τρόπο, σε στρατηγική συνεργασία, στο πνεύμα συμμαχίας μέσα στο ΝΑΤΟ! Αλλά αν αυτό δεν γίνει, η Άγκυρα έχει εναλλακτικά σχέδια!

«Αν δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, λέμε ότι έχουμε και Β και Γ σχέδιο. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απειλή. Θέλω να γίνει καλά αντιληπτό. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της εξέλιξης των γεγονότων με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή : newsit.gr