Οι παροχές αναβάλλουν την έξοδο στις αγορές – Πιέσεις σε ομόλογα και μετοχές

Ωστόσο τα σχέδια αυτά δείχνουν να αναβάλλονται, επί του παρόντος τουλάχιστον, μετά τις πιέσεις που υπήρξαν στις αγορές ομολόγων και μετοχών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3,5%, ενώ οι πιέσειςστον Γενικό Δείκτη και ειδικά στις τράπεζες επέστρεψαν.

Οι αγορές έκριναν αρνητικά το πακέτο Τσίπρα για παροχές και πλέον ουδείς μπορεί να πει ότι είναι το ιδανικό περιβάλλον για νέα έξοδο. Αν σε αυτά συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση εξαιτίας των δασμών που επέβαλε ο Ντ. Τραμπ στην Κίνα

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες τα σχέδια της κυβέρνησηςαναβάλλονται μέχρι νεωτέρας και μέχρι οι αγορές απορροφήσουν τους όποιους κραδασμούς υπάρξουν από το πακέτο παροχών.

Έως τότε θα συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις σε επενδυτές, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση προκειμένου και έτσι όταν τελικά υπάρξει η οριστική απόφαση τότε να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της που βέβαια δεν είναι άλλος από την έξοδο με σχετικά καλό επιτόκιο πέριξ του 2% και βέβαια σημαντική υπερκάλυψη.

Πηγή : newsit.gr