Μαυρουδής Τρούλλος – Ο Ελληνοκύπριος φαγκοτίστας που διαπρέπει στο εξωτερικό

Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το ντεμπούτο του στις 25.04 με την Royal Symphonic Band of the Belgian Guides έρχεται να επισφραγίσει την συνεχή ανερχόμενη πορεία του

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει αναγνωριστεί παγκόσμιος ως ένας από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του. Γεννημένος στην Κύπρο από οικογένεια μουσικών, ανακάλυψε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη του για τη μουσική. Σπούδασε στην Αθήνα, Λειψία και Βρυξέλλες, όπου και διαμένει τα τελευταία 3 χρόνια.

 

Η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία του Μαυρουδή Τρούλου έλαβε χώρα το 2018, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο στον ‘North International Music Competition’ – Σουηδία. Έκτοτε έχει λάβει το ‘Horlait-Dapsens Award’ 2018 – Βέλγιο, πρώτο βραβείο στο ‘Paris Grand Prize Virtuoso’ International Music Competition 2019 – Γαλλία, πρώτο βραβείο στο ‘London Grand Prize Virtuoso’ International Music Competition 2019 – Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε τον τίτλο ‘Πρεσβης του Βασιλικού Κονσερβατορίο Βρυξελλων’ 2018.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε μερικές από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης όπως το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Παρισιού και Elgar Room στο Royal Albert Hall.

Στις 25 Απριλίου, μετά από διαγωνισμό, προσκλήθηκε να συμπράξει ως σολίστ με την Royal Symphonic Band of the Belgian Guides.

Η συναυλία αυτή έδωσε την αφορμή μιας μικρής κουβέντας με το Μαυρουδή Τρούλλο:

10 χρόνια πριν είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα είχατε αυτήν την καλλιτεχνική πορεία;

Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί συγκεκριμένα τις λέξεις καλλιτεχνική πορεία ή καριέρα. Σίγουρα η ιδέα του να παίξω σε όμορφες και μεγάλες αίθουσες με αναγνωρισμένους μουσικούς ήταν πάντοτε μια ευχή αλλά πιο πολύ είχα και έχω στο μυαλό μου την συνεχή μελέτη και πρόοδο παρά κάτι άλλο.Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον μαέστρο Yves Segers και την Royal Symphonic Band of the Belgian Guides;

Ο μαέστρος Segers είναι ένας εξαίσιος χαρακτήρας και μουσικός. Ο συνδιασμός αυτών των δύο κάνει πάντα μια συνεργασία ομαλή και απολαυστική. Συμπράττοντας με την ορχήστρα του πήρα καινούριες εμπειρίες και κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να προσαρμόζομαι σε καινούριες συνθήκες.

Πώς εισπράξατε την ανταπόκριση του κοινού με την εκτέλεση του Κονσέρτου για Φαγκότο του Βιβάλντι;

Ίσως όταν κάποιος ακούει φαγκότο, το μυαλό του πάει αμέσως στα 39 κονσέρτι του Βιβάλντι. Έργα με σχετικά δεξιοτεχνικές δυσκολίες αλλά και πολύ εκφραστικά δεύτερα αργά μέρη. Ο συνδιασμός αυτών των δύο κάνει το κοινό να εντυπωσιαστεί τόσο από την βιρτουοζιτέ αλλά και εκφραστικότητα του φαγκοτίστα.
Λίγα λόγια από τον μαέστρο Segers . . .
Ονομάζομαι Yves Segers και είμαι ο Καλλιτεχνικός διευθυντής της Royal Symphonic Band of the Belgian Guides από το 2008 αλλά και καθηγητής διεύθυνσης Mπάντας στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών. Φυσικά η συνεργασία μου με την ορχήστρα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα αλλά και η ευθήνη να καθοδηγώ τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό και το μέλλον της.
Πριν μερικά χρόνια αρχισα ενα πρότζεκτ συνεργασίας ανάμεσα στην ορχήστρα και το Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε φοιτητές του κονσερβατορίου την εμπειρία, μετά από ακρόαση, να συμμετάσχουν ως σολίστ με μια επαγγελματική ορχήστρα.  Ο νικητής κάθε οντισιον, έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως σολιστ με την Royal Symphonic Band of the Belgian Guides’
‘Ο αρχικός στόχος της ορχήστρας είναι να κρατήσει το εξαιρετικό καλλιτεχνικό επίπεδο, και αν είναι δυνατόν να το ανεβάσει. Ρόλος μας είναι να φέρουμε τη μουσική πιο κοντά στην κοινωνία, με την καλλιτεχνική πολιτιστική ποικιλία με την οποία πορεύεται αλλά και να συμπεριλάβουμε δημιουργία καινούριας μουσικής’.