Κ. Γαβρόγλου: Τον Ιούλιο ανοίγει το σύστημα για τους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια αδιοριστίας υλοποιούνται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών τόνισε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ

Τον Ιούλιο θα ανοίξει το σύστημα για τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο Κώστας Γαβρόγλου υπενθύμισε πως μετά τους 4.500 διορισμούς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ειδική Αγωγή, ακολουθούν οι 5.250 διορισμοί εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021 και οι υπόλοιποι το έτος 2021-2022.

«Πριν βγούμε από την επιτροπεία είχαμε πει ότι θα προχωρήσουμε σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Όταν βγήκαμε από την επιτροπεία τον περασμένο Αύγουστο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και αυτό αποτυπώθηκε στο προϋπολογισμό του 2019.

Λίγες ημέρες μετά ανακοινώσαμε ότι το σύνολο των μόνιμων προσλήψεων θα φτάσει τις 15.000 συνολικά. Και τότε ακούσαμε τρομερά πράγματα, μας κατηγόρησαν τότε ότι είχαμε κομματικά συμφέροντα, ότι πάμε να διορίσουμε τους δικούς μας, ότι γίνονται λόγω εκλογών κ.ό.κ. Οπότε αυτά για τα οποία μας κατηγορούν είναι πράγματα που έχουν λυθεί από το Σεπτέμβριο του 2018» σημείωσε σκωπτικά ο Κ. Γαβρόγλου.

«Οι πιστώσεις υπήρξαν στον προϋπολογισμό, ψηφίσαμε το νόμο και μετά αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ καθώς όλοι διορισμοί γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία. Για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή το σύστημα άνοιξε στις αρχές Μαΐου και έκλεισε πριν από λίγες ημέρες» προσέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «σκοπιμότητας» της κυβέρνησης και περί «αδιαφανών διαδικασιών», ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι αυτό το «λένε διάφοροι που είναι μάστορες αντιδημοκρατικών και μη αξιοκρατικών διορισμών, το τι βρήκαμε σε αυτό το υπουργείο και τι έχουμε λύσει -διότι είχαν εκατοντάδες κόσμο σε ομηρία- δεν περιγράφεται. Ένα είναι το ερώτημα: χρειάζεται η εκπαίδευση μόνιμους διορισμούς; Και σε αυτό το ερώτημα ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση».

Πηγή : alfavita.gr