Επιβάτες περιγράφουν τα δραματικά λεπτά της αεροπορικής τραγωδίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο χρόνος σταμάτησε την ώρα της τραγωδίας για τους επιβάτες του αεροσκάφους της “Pegasus Airlines”, που βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο “Sabiha Gokcen” στην Κωνσταντινούπολη.

Αφηγούνται τα δραματικά λεπτά του δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό 180.

Η Ρουμέισα Ντεμιρτάς ταξίδευε με τον σύζυγό της Σερέφ, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Περιέγραψε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” ότι το αεροσκάφος είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

Κωνσταντινούπολη: Έζησαν την τραγωδία

“Αγγίξαμε το έδαφος και ένιωσα σαν να απογειωνόμασταν ξανά… Πήραμε ύψος για δεύτερη φορά, πέσαμε σε λακκούβα και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, καθώς το αεροσκάφος είχε κομματιαστεί”, θυμάται η επιβάτης.

Η κ. Ντεμιρτάς αφηγήθηκε πως χρειάστηκε να τραβήξει τον σύζυγό της από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, καθώς εκείνος είχε σπάσει το ισχίο και τον ώμο του.

Από την πλευρά του, ο Σερέφ Ντεμιρτάς περιέγραψε:

“Ακούσαμε την ανακοίνωση ότι προσγειωνόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά την ανακοίνωση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Άκουσα τη συντριβή. Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών. Ο κόσμος ούρλιαζε”.

“Ένας άνδρας με έσπρωξε, η γυναίκα μου με τράβηξε από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να βγω” συμπλήρωσε.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μεταξύ των 177 επιβατών και του 6μελούς πληρώματος.

Από τους 180 τραυματίες, τουλάχιστον 90 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη (06.02.2020).

Πηγή : newsit.gr