Εκλογές 2019 – Νέα Δημοκρατία: «Ψαρεύει» ψηφοφόρους από δεξιά και αριστερά της

Η απόσυρση Καμμένου φαινομενικά, τουλάχιστον, ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο μοιάζει μάλλον αδύνατο αυτή τη στιγμή στελέχη των ΑΝΕΛ ν’ αξιοποιηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια. Πολλώ δε μάλλον, να επιστρέψει ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στο «μαντρί», παρά το άνοιγμα που έκανε στον πρόεδρο της ΝΔ.

Αντίστοιχα, δεν υπάρχει σενάριο που να θέλει υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ τον ΔημήτρηΚαμμένο. Το σενάριο διαψεύδεταικατηγορηματικά από αρμόδια στελέχη της οδού Πειραιώς, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν συζητήσεις σε χαμηλό επίπεδο, οι οποίες δεν προχώρησαν.

Όσο για τη στρατηγική της ΝΔ απέναντι στα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερά της; Ο κ. Μητσοτάκης έχει πρόσφατα αποκαλύψει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, εφόσον βέβαια καταφέρει να μπει στη Βουλή. «Φιλοδοξία μου είναι και τα δύο κόμματα, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή, να συμπιεστούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μείνουν και εκτός Κοινοβουλίου», είχε πει στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ANT1.

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό εν όψει των εκλογών, μεγάλη σημασία πρόκειται να δώσει το επιτελείο της οδού Πειραιώς στις επτά μονοεδρικές περιφέρειες. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στις περισσότερες εξ αυτών στο δρόμο προς τις κάλπες, ενώ για τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός σχολίαζαν από τη ΝΔ πως «ο κ. Τσίπρας και 4-5 υπουργοί του επιχείρησαν σε πανελλήνια μετάδοση να πείσουν τους Έλληνες ότι εδώ και 4,5 χρόνια ζούσαν σε μια άλλη χώρα».

Σε γενικές γραμμές, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε βασικές θέσεις από το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ από τα πυρά τους για τη χθεσινή εκδήλωση δεν ξέφυγε η ΕΡΤ, με το επιτελείο της οδού Πειραιώς να στηλιτεύει το γεγονός ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετέδωσε στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ολόκληρη την κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.