Γουατεμάλα: Έβγαλαν ζωντανό βρέφος από τα συντρίμμια – 73 οι νεκροί, εξερράγη ξανά το ηφαίστειο Φουέγο

Η Γουατεμάλα θρηνεί το χαμό 73 ανθρώπων μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο. Αγωνιά για τους εκατοντάδες αγνοούμενους. Και κλαίει από χαρά γιατί ένα βρέφος βρέθηκε ζωντανό μέσα στο σκεπασμένο από τη στάχτη σπίτι του. Το ηφαίστειο βρυχάται συνεχώς.

Το συγκλονιστικό video από τη διάσωση του μικρού κοριτσιού κάνει το γύρο του κόσμου. Αφημένο στα χέρια του σωτήρα της, το μικρό κοριτσάκι βγαίνει ζωντανό από το σπίτι της οικογένειά του που έχει καλυφθεί από την ηφαιστειακή τέφρα. Οι εικόνες συγκλονίζουν. Ο διασώστης περπατά πάνω σε μια σκάλα που χρησιμοποιήθηκε ως «γέφυρα» για να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το παιδί. Το κοριτσάκι, τυλιγμένο με μια κουβερτούλα, φαίνεται να μην έχει τραυματιστεί.

Δυστυχώς, την τύχη του δεν είχαν άλλα παιδιά, που είναι ανάμεσα στους 73 νεκρούς που αφήνει πίσω του η έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο. Οι διασώστες, δεν αντέχουν. Λυγίζουν και ξεσπούν σε κλάματα καθώς μεταφέρουν στα χέρια τους τα νεκρά παιδιά.

Το ηφαίστειο εξερράγη ξανά

Την Τρίτη (05.06.2018) το ηφαίστειο Φουέγο εξερράγη και πάλι. Η νέα ισχυρή έκρηξη ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνές τους γύρω από τον κώνο του Φουέγο στη Γουατεμάλα. 

Η νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε 48 ώρες μετά την αρχική έκρηξή του, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους. Αυτός είναι ο τελευταίος απολογισμός. Δυστυχώς, δεν είναι ο τελικός. Ο Σέρχιο Καμπάνιας, διευθυντής επιχειρήσεων της υπηρεσίας Εθνικού Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών (CONRED), ανακοίνωσε ότι αγνοούνται 192 άνθρωποι.

Πηγή : newsit.gr