Βικτώρια: Δύσκολη νύχτα… στη μισή Ελλάδα από την σφοδρή κακοκαιρία!

Βικτώρια λέμε… και κλαίμε! Ο καιρός έχει αγριέψει για τα καλά εδώ και δυο μέρες, με την Αττική να μην γλυτώνει, καθώς την Τετάρτη, 13.11.2019, δεν σταμάτησε… ούτε στιγμή να βρέχει. Κάτι που φυσικά σήμαινε ένα πράγμα: Μια πραγματική κόλαση στους δρόμους

Η δυτική Ελλάδα “ένιωσε” πρώτη την μανία του νέου κύματος κακοκαιρίας. Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος μετρούν τις πληγές τους, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo, η κακοκαιρία Βικτώρια τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, 13.11.2019, επηρεάζει με έντονα φαινόμενα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα, με κατολισθήσεις, καταστροφές, εγκλωβισμούς και διακοπές ρεύματος!

Δύσκολη νύχτα στην Κρήτη

Η κατάσταση στο νησί είναι πραγματικά δύσκολη. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην τοπική κοινότητα του Ινίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου. Το φράγμα που έχει η περιοχή υπερχείλισε από την κακοκαιρία, τα χωράφια μετατράπηκαν σε… χείμαρρους, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι.

“Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Μέσα σε μία ώρα έριξε 80 περίπου χιλιοστά νερού. Το μικρό φράγμα που υπάρχει εδώ στο Ίνι γεμίζει κάθε χρόνο τον Γενάρη. Κι όμως, σήμερα (σ.σ. 13.11.2019) υπερχείλισε και κινδύνευσε να χαλάσει από το πολύ νερό.

Παράλληλα, κάποιοι ποταμοί που βρίσκονται στην περιοχή άλλαξαν κοίτη και περνάνε πλέον από τις περιουσίες των ανθρώπων”.

Δεν τελειώνουν όμως κάπου εδώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα… Κι αυτό διότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις συγκεκριμένες περιοχές περιμένουμε πια από το μεσημέρι της Πέμπτης, 14.11.2019.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί επισημαίνεται η ζώνη των ισχυρότερων φαινομένων στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή : newsit.gr