Απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο στον δημοσιογράφο που έβρισε ο Τραμπ!

Δεν έχουν προηγούμενο τα όσα συμβαίνουν στις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τους δημοσιογράφους. Τρανή και πιο πρόσφατη απόδειξη το αδιανόητο περιστατικό με τον ρεπόρτερ του CNN που καλύπτει τον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα. Του οποίου αφαίρεσαν τη διαπίστευση και τον… έδιωξαν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβρισε χυδαιότατα τον Ακόστα μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους του Τύπου και σε όλους τους… Αμερικανούς που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ακόστα ζήτησε από τον Τραμπ να του απαντήσει σε ένα ερώτημα για ένα από τα «καραβάνια» των μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε συχνά λόγο περί επαπειλούμενης «εισβολής» μεταναστών.

«Νομίζω ότι πρέπει να με αφήσεις να κάνω εγώ κουμάντο στην χώρα κι εσύ να κάνεις κουμάντο στο CNN. Αν το έκανες καλά, τα «νούμερά» σας θα ήταν πολύ καλύτερα», ήταν η πρώτη επίθεση του Τραμπ. Αφού ο Ακόστα επέμεινε να ρωτά (σ.σ. για το θέμα της Ρωσίας), υπάλληλος του Λευκού Οίκου προσπάθησε να του πάρει το μικρόφωνο, με τον Τραμπ να «εκρήγνυται» για δεύτερη φορά: «Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σε έχει να δουλεύεις γι’ αυτούς! Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να δουλεύεις για το CNN! Είσαι πολύ αγενής. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στην Σάρα Χάκαμπι (σ.σ. εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου) είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι. Όταν μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις, πράγμα που κάνει το CNN, είσαι εχθρός του λαού!».

Και δεν σταμάτησε στον οχετό με τον οποίο «στόλισε» τον Ακόστα. Λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο, δόθηκε εντολή να αφαιρεθεί η διαπίστευσηαπό τον δημοσιογράφο του CNN και να του απαγορευτεί να… ξαναπατήσει στο Λευκό Οίκο. Μέχρι νεοτέρας, τουλάχιστον…

«Μόλις μου απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο», επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Τζιμ Ακόστα.

Ο δημοσιογράφος του CNN κατέγραψε σε video και τη στιγμή που επιχειρεί να μπει στον Λευκό Οίκο, αλλά άνδρας των μυστικών υπηρεσιών τον ενημερώνει πως η διαπίστευσή του έχει ανακληθεί και απαγορεύεται να περάσει!

Πηγή : newsit.gr